السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طبعًا العيد بعد كم يوم والحبايب حتجي تعيد
عادة المعمول في عيد الحج بيكون أكبر من المعمول في العيد الصغير
يمكن عشان العيد الكبير ههههه
وعشانه كمان عيد الأضحية .. اللحمة
صراحة له طقوس خاصه يختصون بها أهل جده على وجه الخصوص
وبما إني مش بارعه في العادات دي
صديقة عمري قامت بالمهمة وعملته وصورته
بس هي مش عضوة هنااا
لذلك لطشت الموضوع وجبته .. بس المعمول طازة ولسه سخن
نتركم مع المقادير والخطوات
هذا معمول ينعمل فى العيد الكبير --حجمه كبير شوية
المقادير ------------
بكت دقيق كويتى--كأس سمن جامد-كاس الا ربع زيت عافية--كاس حليب سائل--ملعقة بهار المعمول --كل واحد وله بهارات معينة--ملعقة سمسم محمص-ملعقة حبة سودة-
ملعقتين صغار بيكنج بودر
الطريقة---
نخفق السوائل مع السمن الجامد
نسكب الدقيق ونعجنها عجن خفيف
.
طبعًا العيد بعد كم يوم والحبايب حتجي تعيد
عادة المعمول في عيد الحج بيكون أكبر من المعمول في العيد الصغير
يمكن عشان العيد الكبير ههههه
وعشانه كمان عيد الأضحية .. اللحمة
صراحة له طقوس خاصه يختصون بها أهل جده على وجه الخصوص
وبما إني مش بارعه في العادات دي
صديقة عمري قامت بالمهمة وعملته وصورته
بس هي مش عضوة هنااا
لذلك لطشت الموضوع وجبته .. بس المعمول طازة ولسه سخن
نتركم مع المقادير والخطوات
هذا معمول ينعمل فى العيد الكبير --حجمه كبير شوية
المقادير ------------
بكت دقيق كويتى--كأس سمن جامد-كاس الا ربع زيت عافية--كاس حليب سائل--ملعقة بهار المعمول --كل واحد وله بهارات معينة--ملعقة سمسم محمص-ملعقة حبة سودة-
ملعقتين صغار بيكنج بودر
الطريقة---
نخفق السوائل مع السمن الجامد
نسكب الدقيق ونعجنها عجن خفيف
.